L'any 2007 es va iniciar un projecte de reintroducció de Gasel·les Dorcas a la Reserva Nacional de Fauna de Ferlo Nord (nord-est de Senegal) a partir de gasel·les de l’estació de cria de Guembeul (originàries del programa de cria de zoològics europeus, EAZA EEP).

L'any 2009 van arribar les primeres gasel·les Dorcas al tancat anomenat Katané, on també hi viuen molts altres animals que hi han trobat refugi.

Senegal és un país molt divers, abastat per  Selva tropical humida al sud i Sabana saheliana al nord. Aquesta diversitat també és humana, amb un gran nombre d’ètnies i llengües, amb diferents estatus jeràrquics. L’ètnia dominant a Senegal és la Wolof i la seva llengua la lingua franca del país, juntament amb el francès.

Un pare de l´escola que és un dels participants en aquest projecte internacional, ens ha ofert l´oportunitat de descobrir KATANÉ i poder contactar amb els infants d´aquella escola que va se construida l'any 2014.

Il.lusionades amb aquest projecte de col.laboració en el qual algunes classes del Costa ja hi han participat, la setmana vinent a Infantil tindrem un nou espai: L'ESPAI DE KATANÉ”, amb una durada d´una setmana. Allà hi podrem descobrir materials autòctons, podrem observar com varen alliberar les gasel·les Dorcas i sobretot podrem escriure cartes i fer dibuixos als nens i nenes de Katané i així iniciar un intercanvi que ens enriquirà a tots plegats.

Us convidem a fer un tastet per l'espai de Katané!

JAMBO

Go to top