Benvolgudes famílies, 

Us fem arribar un resum de la reunió del proppassat divendres per parlar de la marxa de Sons&Songs i plans per l’any vinent.

La reunió l'han presentat dos membres de la vocalia internacional (la Tina i el Pep – mare i pare de l’escola), el director acadèmic del programa GET i la responsable del Sons&Songs, Amy Hart.

També ha estat present la directora de l’escola, Rosa Artigal. Han assistit uns 40 pares i mares.

El Pep comença donant les gràcies per l'assistència dels pares i mares, també al Cormac i l’Amy, així com les teachers que han allargat la sessió deSons&song per poder fer la reunió.

El Pep comenta que l’objectiu de Sons&Songs és començar a tenir un contacte amb la llengua anglesa de la mà de professionals de perfil jove i amb la llengua anglesa com a llengua materna.

El Sons&Songs, està immers, en una estratègia més amplia i de tots els nivells de l'escola dins del projecte Global English Track (GET). L'objectiu final del GET durant infantil, primària i secundària és assegurar un nivell alt d’angles (First certificate –B2 o superior en acabat l'ESO/ 1er de Batx.) 

Aquest resultat només serà possible si es comença aquest treball a infantil. És en aquesta etapa gràcies a la immersió amb teachers de llengua materna anglesa, serà possible que l’infant pugui reproduir les vocals, les consonants i els diftongs que no tenim ni en castellà ni en català, comenci a assumir una certa entonació en frases simples i intueixi l’estrès i l’entonació de la llengua anglesa.

Aquest curs, per ser el primer, ha estat un any difícil. El començament ha estat complex; tot era nou i tenir una certa harmonia a costat unes setmanes. Espais, tecnologies, nens en adaptació, teachers noves: un llarg conjunt de factors. 

La vocalia ha tingut molta feina de coordinació de tots els factors que asseguren l’èxit. Finalment, ens n'hem sortit gràcies a la col·laboració total de l’escola. Per tant, cal agrair a tots els membres de la direcció de l’escola l’ajuda en tot el que se’ls ha demanat, la col·laboració del cos docent d’infantil que han ajudat al Cormac per tal d’ajustar els aspectes de coordinació docent, la secretaria de l’Ampa i la secretaria de l’escola per la seva dedicació amb tots els processos de suport, rebuts, material, tecnologia, espais, etcètera. Els nois de batxillerat que han ajudat a les teachers, que no tenen un nivell suficient de castellà ni de català, a interpretar correctament als petits alumnes i ajudar-los en aspectes logístics, com canviar els nens i nenes etcètera. Ens agrada destacar aquest esforç que han fet els quinze nois i noies de batxillerat que han passat una selecció per poder comprovar el seu nivell d’anglès i la seva aptitud per treballar amb nens i nenes tan petits. Estem molt orgullosos.

També hem de donar les gràcies a la Vicen que ha tingut un paper fonamental, en especial al començament i sobretot els més petits en entrar en certa melancolia i han necessitat una atenció especialment delicada i amorosa.

Demanem disculpes per haver fet aquesta reunió tard. Ens hauria agradat fer-la abans de Setmana Santa però per una cosa o un altre no ha estat possible.

Donem les gràcies a la paciència que han tingut les famílies, per descomptat als professionals que ho han fet possible, primerament el Cormac, l’ Amy, i tot l’equip de teachers.

La reunió ha continuat amb les intervencions del Cormac i de l’Amy amb explicacions sobre el funcionament de les sessions, el paper de l’audiovisual com a mitja de motivació al joc i a la cançó. Explica el Cormac la importància de donar diferents ritmes a les sessions per tal d’aconseguir un ambient de joc i tranquil·litat. Hem de pensar que és el final de setmana i el que es busca és complir els objectius d’una manera quasi inconscient. 

Quan ha arribat el bon temps també s’han fet activitats a l’exterior que, igual que la resta d’activitats, són mitjans per arribar a la fita: fer servir l’anglès inconscientment, com un joc i no com un aprenentatge imposat.

El torn de les intervencions ha estat molt participatiu i de gran interès. 

Resumim alguns temes que alguns pares ha exposat:

 • Es remarca la importància que el teachers siguin de parla maternal anglesa (anglesos, australians, irlandesos, nordamericanes).

 • Es critica no haver fet més reunions d'informació a les famílies.

 • Es critica no fer participar més del programa de treball i dels materials.

 • Es valora negativament el nombre d'alumnes per classe (entre 15-18) tot i que sempre hi ha com a mínim un teacher i un assistent per classe.

 • Es critica els materials utilitzats com per exemple Mr. Bean i Tom i Jerry.

 • Es critica alguna activitat que no es veu apropiada com jugar a futbol.

 • Es comenta que estaria bé tenir comentaris de la teacher sobre el petit/a o una llibreta de seguiment o alguna cosa similar.

 • Es critica l’ús d’audiovisual en especial alguna família que per un tema de principis educatius no veuen la televisió a casa.

 • Es veu insuficient el paper de les cançons en les sessions de treball encara que el títol del programa és “Sons&Songs” alguna família ha valorat que es cantava poc.

 • Es demana si seria possible fer un altre dia de la setmana a més dels divendres.

També hi ha hagut intervencions d’agraïment a l’equip de la vocalia i en especial als professionals que han fet la feina dia a dia.

El Cormac i el Pep han anat responent i en resum les respostes que s’han donat han estat:

 • S’assegura que tots/totes les teachers tenen l’anglès com a llengua materna.

 • S’assumeix la crítica de la poca informació del treball durant les sessions.

 • Es valora molt important i en el curs que ve es posarà en marxa un espai de comunicació més obert i participatiu.

 • S’assumeix que potser s’ha cantat poc. Segurament ha estat així pel fet del primer trimestre que tot era molt nou. No obstant això, el programa, s'anomena, sons and songs i el Cormac insisteix que l’enfocament pedagògic del programa és utilitzar la cançó com un mitjà d'aprenentatge. Per tant de ben segur que l’any que ve es “cantarà més”

 • S’assumeix que potser el Mr. Bean aquí a Catalunya no és prou conegut o s’assimila a un humor de grans, o que el Tom i Jerry possiblement no sigui el material més adequat com a transmissió de valors, tot i que els nens els agrada. En tot cas, el Cormac es compromet a millorar aquests aspectes tot i que recorda que el material és l’excusa, el medi de referència comú entre el nen i la teacher, i mai l’objectiu.

 • Respecte al futbol o a pintar, acceptant que sovint és un recurs millorable, s’insisteix que jugar a futbol amb teacher que constantment està donant instruccions del joc en anglès també és una manera de relaxar-se tot introduïnt vocabulari i sons perfectament vocalitzats.

 • Respecte a la tecnologia, el Cormac explica que en la metodologia del GET aquest és un aspecte fonamental. Es compren i es respecta que algunes famílies no tenen televisió o no volen utilitzar l’internet però també es recorda que aquesta és una activitat més de les que es poden fer el divendres a la tarda, organitzades per l'AMPA i que hi ha altres opcions també molt interessants.

 • També el Cormac ens insisteix què l’anglès a casa estigui molt present; tot el que puguem.


En general, el Pep recorda que els pares tenim un paper important i per tant estan convidats a venir a la vocalia a ajudar ens molts aspectes que segur que farien millorar el projecte. Es recorda el correu de la vocalia (Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.) i el del Cormac (Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.).


Es recomana que les queixes o suggeriments generals del projecte s’enviïn a la vocalia i coses més concretes del nostre fill o filla al Cormac que està cada dimecres i divendres a l’escola per atendre temes personals. 

També es recorda que les portes sempre estan obertes i els pares estan convidats a venir a les classes a observar o a participar si la seva llengua materna és l’anglesa.


Sobre el nombre d’alumnes a classe, la nostra opinió és seguir l’any que ve així per tal de no trencar el concepte; espai-classe, companys, etc., i en principi no encareixi la quota. No obstant això, es pot estudiar quin cost tindria desdoblar per fer activitats més reduïdes durant un temps de les sessions. Parlarem amb el Cormac a veure que representaria i ja ho plantejarem.


En concret, davant la proposta de fer un altre dia de la setmana a més del divendres, es convida a mares i pares que vulguin venir a la vocalia per explorar les diferents possibilitats a veure si podem concretar una proposta.

Després de la reunió, valorant la important riquesa que té per aquest projecte el treball conjunt amb les famílies, hem valorat que a més de penjar tota la informació important a la web de l’escola, podria ser interessant compartir un espai de treball conjunt en una plataforma de col·laboracions entre les famílies.


Aquesta plataforma és Cocercles i en el seu disseny han intervingut pares i mares de moltes escoles i també del Costa i Llobera. La plataformaCocercles permet fer cercles propis i pot ser molt innovador que hi hagi una coparticipació de molt de vosaltres a Song&Sons.

Us animem a donar-vos d’alta a Cocercles i participar en el cercle propi per les famílies que estem a Sons&Songs. No té cap cost ni per vosaltres ni per la vocalia. El cercle es diu “Sons&Songs Costa i Llobera” i l’adreça de la plataforma és www.cocercles.cat

Cal registrar-se com a pare o mares del Costa i Llobera i després donar-se d'alta al cercle propi “Sons&Songs Costa i Llobera” 

Si teniu dubtes sobre com funciona Cocercles, o sobre qualsevol cosa comentada, podeu fer-los arribar a: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o al telèfon 629 230 062 (pep)

Salutacions 

PS. Pròximament rebreu un formulari de preinscripció per l'any que ve si és que us pot semblar interessant que el vostre fill o filla segueixi aSons&Songs.

Per aquells pares de P5, interessats a seguir a Story Telling també rebreu informació. 


Vocalia internacional Costa i Llobera
AMPA IE COSTA i LLOBERA

Maig 2014

Go to top