Ja podeu veure adjunt l'informe presentat d'acccions en curs de la Comissió del Camí Escolar presentat a la reunió de l'Ampa amb delegats el 26/03/2015 (PDF)

Les escoles del barri treballem juntes per tenir camins escolars 6 febrer 2015 Les escoles públiques de Sarrià ens vam reunir el 8 de gener amb el regidor del Districte per demanar conjuntament millores per als nostres Camins escolars. Es van acordar actuacions a l’Avinguda JV Foix i es crearà una Comissió permanent de Camins escolars dins del Consell Escolar del Districte. Per conèixer els acords, podeu llegir l’acta de la reunió (PDF) Vocalia de Camí Escolar

 CAMI ESCOLES

 


Resúm de la reunió Ampa Escoles amb el regidor del districte. (PDF)

 

 

Benvolgudes famílies,

Un cop inaugurada la senyalització de part del nostre CAMÍ ESCOLAR ; us volem agrair primer de tot, la vostra participació, a l'acte d'inauguració que va tenir lloc el passat 26 d'octubre.

Doneu per segur que la comissió continuarà insistint per aconseguir totes aquelles millores que ens vàrem marcar com a objectiu, en el nostre decàleg, i que encara estan per resoldre. Com sabeu la nostra premissa principal és la de donar seguretat i autonomia als nostres fills i filles de camí a l'escola. El Costa i Llobera té uns 800 alumnes, a més dels adults que acompanyen els més petits, i el personal que hi treballa, pràcticament ens movem unes 1000 persones.

Un dels canvis importants que s'han produït és la modificació de la situació de la parada del Bus del Barri, 130, al carrer Capella de Can Caralleu. Aquesta parada està situada davant la porta de la pineda, i l'acompanya un nou pas de vianants, així la baixada del bus i el creuament cap a l'escola es fa de manera més segura.

També s'ha millorat la parada que hi ha davant de les instal·lacions esportives de Can Caralleu, ara per al nou V3. S'han situant baranes al Carrer Esports per evitar les motos aparcades, s'han reomplert els escosells dels arbres i s'ha reforçat el pas de vianants amb pilones, lloc on de vegades els vehicles tenien el costum d'estacionar, impedint que es pogués creuar amb tranquil·litat.

Sabem que l'accés a l'escola als matins no és fàcil, a més de la sortida a la tarda, i en aquesta aventura d'arribar i marxar de l'escola ens creuem tots: caminants, cotxes, motos, la ruta, i també el Bus del Barri 130, i ara el V3.

Som conscients que una millora del transport públic, reduiria la necessitat de vehicles particulars per arribar a l'escola, i també som conscients de la necessitat de moltes famílies de fer ús d'aquest tipus de transport.

Com podríem millorar aquesta situació?

Us passem el que ens deien algunes de les reflexions que els nens i nens ens van transmetre amb les seves bafarades ....

Respectant-nos els uns al altres,....

Respectant els passos de vianants i no aparcar-hi a sobre, sobretot a la nova parada del 130 i els seu pas de vianants, encara que sigui 1 minut!. A més de ser una parada de Bus, és també l'espai que necessita la ruta per fer maniobra, per entrar reculant al passatge de la Blada. Posem en joc l'arribada a l'hora de moltes persones.

Procurar creuar pels passos de vianants, els que sortiu del 130 sobretot, i que els nostres fills i filles no ens vegin creuar pel mig.

Descarregar ràpid, però amb tranquil·litat, dels cotxes davant la biblioteca.

No aparcar a sobre les voreres per on no es pugui caminar. Ser conscients que si estacionem els cotxes, sobre la vorera dreta, a la pujada davant “la Xata”, potser la Ruta no hi podrà passar,...de pujada o de baixada.

Estacionar a la “rotondeta” davant la pineda amb moderació, molts cops no deixem ni entrar ni sortir als veïns del Carrer Guarderia.

Venir contents i amb bon humor.

Esperem que tots i totes acollim amb ànims de reflexió aquestes bafarades.

Moltes gràcies per l'esforç, ja no costa tant arribar al Costa!

Comissió Camí Escolar.

 

El passat 26 d'octubre vam inaugurar el camí escolar!

Aquí us deixem el video de l'acte:

 

 

imatgecami

Inaugurem el Camí escolar del Costa i Llobera

Després de dos anys de feina ara començarem a veure’n els primers resultats: millorarem el transport públic que arriba fins al Costa i es senyalitzarà més clarament la zona de Can Caralleu i del davant de l’escola perquè els nens i les nenes puguin desplaçar-se amb més seguretat i autonomia.

Aquest només és el començament, la Comissió del Camí escolar continuarà treballant perquè tots puguem dir:  ja no costa tant arribar al Costa.

Comissió Camí Escolar

 

Go to top