banner ampa alimentacióEn el següent article podreu trobar resposta a algunes de les preguntes relacionades amb la nostra activitat, l'alimentació a l'escola...

1) Quins criteris es fan servir per elaborar els menús?

Per elaborar uns menús equilibrats i cuinats de manera saludable ho fem en base a:

- la guia “L’alimentació saludable en l’etapa escolar” de l’Agència de Salut Pública de la Generalitat de Catalunya

- la temporalitat dels aliments

- costums culinàries lligades a la tradició de la cuina de l’escola

- la tradició de les festes catalanes i receptes del nostre país

 

2) D’on vénen els productes que consumeixen els nens i nenes?

 Preferentment, són productes de proximitat. A més a més, les fruites són ecològiques i moltes de les verdures de temporada també. L'hamburguesa és de carn 100% ecològica.

 

3) Què he de fer si el meu fill o filla té al·lèrgia a algun aliment?

Notificar-ho al seu tutor que activarà tot el protocol per tal que a la cuina li facin un menú especial segons les seves necessitats, i n'estiguin al corrent tots els responsables de menjador.

 

4) Quines activitats fa la vocalia al llarg del curs?

Elaborem els menús mensuals, fem seguiment de les incidències i necessitats que es generen a la cuina i al menjador i elaborem el pla estratègic per treballar els objectius de la vocalia a 5 anys vista.

També som presents a la Festa de Benvinguda i a la Festa de l’Arbre, en les que sortegem una panera amb els productes ecològics que es mengen a l’escola.

 

5) Com s’adapten els menús en cada etapa evolutiva del nen (fase d’adaptació de P3, grups barrejats, primària i secundària)?

Durant la fase d’adaptació de P3 els menús pels infants són especialment adaptats perquè l’hora del menjar sigui el més fàcil possible. Per això excloem els plats i aliments que els costen més.

Als grups barrejats ja fem menús iguals per als alumnes de P3, P4 i P5. En aquesta fase, els menús també estan adaptats i no contenen alguns aliments que considerem que no serien tan ben acceptats com en cursos posteriors.

A primària i secundària ja introduïm tots els aliments, salses i plats.

 

6) Fins quan se’ls dóna berenar?

Fins a segon de primària perquè es considera que a partir d’aquest moment cal potenciar l’autonomia dels nens i nenes i responsabilitzar-los d’agafar el berenar o fer-se’l a casa.

PLA ESTRATEGIC

RECULL DE MENÚS ANTICS

Aquí podeu trobar els menús i les receptes d'anys i mesos anteriors:

> recull curs 2017-2018 INFANTIL

> recull curs 2017-2018 PRI. I SEC.

> recull curs 2015-2016

> recull curs 2014-2015

----------------------------

 

 

sug

Si tens qualsevol queixa, dubte o suggeriment, hem habilitat el següent formulari per posar-se directament amb la vocalia d'alimentació. No dubtis en utilitzar-lo per qualsevol tema relacionat amb la vocalia:

el teu email:
Assumpte:
Missatge:
Per enviar el missatge, demostra que no ets un ordinador, responent (amb un número) a la pregunta: "SI TINC 4 POMES I ME'N MENJO UNA, QUANTES ME'N QUEDEN?"
Go to top